top of page
Book and Pen
english logo black.png

MVP HOUSE גאה להציג, בפעם הראשונה בישראל :

 

 היזם כמנהל מוצר - PRD ליזמים

אחד השלבים הכי מורכבים בפיתוח מיזם חדש הוא תכנון המוצר, וכתיבת מסמך דרישות (PRD). ליזמים שלא באים מרקע טכנולוגי, זה אפילו עוד יותר קשה.

MVP HOUSE גיבשה תהליך עבודה סדור שבו היזם לומד איך צריך לכתוב אפיון מעולה, וכותב בעצמו את המסמך, בליווי צמוד של צוות MVP HOUSE.

 

הקורס נולד מתוך ההבנה שבשלבים הראשונים, היזם חייב להיות מנהל המוצר של המיזם, אבל אין לו את הידע והניסיון לכתוב מסמך שכזה.  

מסמך אפיון מקצועי מאפשר ליזמים להבין את עלויות הפיתוח הצפויות, לגייס כסף לפיתוח, לעבוד בצורה מקצועית מול אנשי פיתוח והכי חשוב לפתח את המוצר הנכון למיזם שלהם.

איך אדע האם זו התכנית עבורי?

  • אם אתה כבר עובד על המיזם שלך תקופה וברור לך מה הערך והייחודיות שלו לעולם

  • XXX אם החזון שלך ברור לך, אבל קשה לך להבין מה זה אומר על המוצר שלך 

  • אם כבר נשאלת כמה יעלה לפתח את המוצר שלך ולא הייתה לך תשובה 

  • אם לא ברור לך אם יש לך יכולת לפתח את ה MVP שלך

  • אם אתה לא מצליח למצוא איש טכנולוגיה שיצטרף למיזם שלך

  • אם יש לך תחושה שאין לך מספיק ידע לתכנן בצורה מקצועית את המוצר שלך אבל ברור לך כמה חשוב שאתה תעשה את העבודה הזאת
  • אם כבר הבנת שקשה מאוד לדבר עם אנשי פיתוח, וכדי שהם יעשו עבודה טובה אתה חייב לדבר בשפה שלהם

 

אם בזמן שקראת הנהנת בהסכמה לפחות חמש פעמים, 
התכנית הזו היא כנראה בשבילך ! 

איך זה עובד? 

מדובר בקורס מקיף ומרוכז, הכולל 6 מפגשים ממוקדים ומעשיים  בני 3 שעות כל אחד, במהלכו תלמד את הדברים הכי חשובים כדי לעשות אפיון מקצועי לרעיון שלך, בליווי שלנו.

יש לנו ב MVP HOUSE עשרות שנות ניסיון בתכנון ופיתוח תוכנות ואפליקציות לסטרטאפים, ואתה הולך לקבל את כל הידע הייחודי הזה שנצבר אצלנו, כדי שבסופו יהיה לך איפיון  מקצועי למוצר הראשוני שלך (MVP).

מה נלמד?

  • מה צריך לדעת לפני שמתחילים לתכנן מוצר מוצלח, ואיך להשיג את הידע הזה
  • מה המטרה של פיתוח ה MVP שלך
  • איך להגדיר בצורה מקצועית את כל הפיצ'רים והיכולות של המוצר, כדי שהתכולה שלו תהיה מדויקת וברורה
  • איך לעצב בצורה בסיסית את הממשקים של המוצר שלך
  • איך לקבל הערכות מדויקות על עלות וזמן פיתוח המוצר שלך
  • איך חושבים ועובדים אנשי פיתוח, מה צריך לעשות ומה אסור לעשות בעבודה איתם

והכל כדי לעבור את המשוכה הכל כך גבוהה ליזמים רבים, איך לפתח את ה MVP הנכון שיקדם את המיזם לשלב הבא

פירוט תכנית הלימודים

יחידה ראשונה - מרעיון למוצר איך עושים את זה נכון (מפגש 1)

ביחידה הזו נבין איך מתרגמים רעיון למוצר:

מה צריך לדעת עוד לפני שמתחילים לתכנן את המוצר

מה צריך לדעת על המשתמשים, הצורך ונקודות חוסר הוודאות 

וזאת כדי לתכנן מוצר שבאמת יעזור לעבור לשלב הבא

 

ביחידה זו ניצור פרודקט בריף מעולה שיהיה הבסיס לכל עבודת התכנון של הפיילוט והמוצר 

 

מה נלמד:

  • PRODUCT MARKET FIT - הסיבה המרכזית לכישלון של מיזמים היא חוסר התאמה לשוק, לצרכים ולצדדים העסקיים. הבנה טובה של המושג PRODUCT MARKET FIT היא הבסיס לבנייה נכונה של המוצר הראשון שלך

  • חקר משתמשים - נלמד איך לעשות ראיונות טובים עם משתמשים ועם לקוחות, שיבהירו לנו מה הלקוחות באמת צריכים, מה מרתיע אותם, ומה יגרום להם להשתמש במוצר שלך

  • הבנת "השאלות הקשות" - בכל מיזם יש נקודות של חוסר וודאות, והן בדיוק הנקודות שמפחידות משקיעים מלהשקיע במיזם שלך. ננסה לזהות את אותן נקודות חוסר הוודאות של המיזם. ונבין איך אפשר יהיה לתכנן פיילוט כזה שיגביר למשקיעים את רמת הביטחון בך ובמיזם שלך 

  • מה זה MVP ומה זה פיילוט - נבין מה זה באמת MVP, מה צריך להיות בו, ועל מה אפשר לוותר. ונבין איך ה MVP צריך לשרת את הפיילוט שהוא השלב הבא של המיזם שלך

 

מה נעשה:

במשך השיעור ובשבוע עד השיעור הבא, נבנה את הבריף של המוצר, המתבסס על כל הדברים שלמדנו, כולל העמקה איכותנית של מחקר הלקוח אם נדרש, ומחשבה יסודית על מה רצוי, ומה אפשר. 

 

בסיום היחידה הזאת תהיה לך בהירות על הידע שכבר אספת, ומה חסר כדי לבנות מבט על על המוצר. ואחרי השלמות הפערים תהיה לך תמונה של מה צריך להיות ב MVP.

MVP-EREZ.png

יחידה שנייה - צוללים אל האפיון (מפגשים 2,3)

writing.png

ביחידה זאת נכין את רשימת הדרישות המלאה של ה MVP 

נבין איך נראה אפיון, מה צריך להיות כלול בו (ומה לא). 

איך מגדירים נכון את כל הרכיבים, המשתמשים, הישויות האחרות וכן הגדרות של יכולות המערכת, כדי שגוף הפיתוח יוכל לפתח בדיוק את המוצר שאתה צריך.

ואיך כל זה משתלב בהבנות שהגענו אליהן בשיעור הראשון.

ביחידה זו נכתוב את החלק המרכזי של אפיון של המוצר, ונבנה את רשימת הדרישות המלאה ל MVP שלנו.

 

מה נלמד:

  • איך עובד גוף פיתוח:  - כדי שמפתחים, טובים ככל שיהיו יעשו עבודה טובה, אנחנו צריכים להסביר להם בדיוק ובשפה שהם מבינים מה אנחנו צריכים. וזה בדיוק מה שנלמד פה, איך לכתוב מסמך אפיון שיסביר למפתחים בשפה שלהם מה אנחנו צריכים, כדי לקבל מהם בדיוק את מה שרצינו.

  • אפיון משתמשי המערכת - נבין מי הם משתמשי המערכת השונים, איזו יכולות כל אחד מהם צריך, ואיזה מידע צריך לשמור על כל אחד מהם כדי שיהיה במערכת את כל המידע הנדרש. והכי חשוב איך להגדיר את הכל בשפה שמובנת לאנשי פיתוח.

  • אפיון ישויות מערכת אחרות - בנוסף למשמשים, בכל מערכת יש עוד ישויות שצריך להגדיר כי הן אלו שמאפשרות לעשות את כל הפעולות שאנחנו רוצים מהמערכת. נזהה את כל הישויות הללו, ונכתוב את כל הדרישות בעבור כל ישות כזאת.

  • עבודה מול ממשקים חיצוניים - היום הדרך הנכונה לפיתוח חלקים רבים מאוד מהמוצר הן דרך מוצרים חיצוניים. מערכות תשלומים, מערכות הזמנות הן דוגמאות בולטות לממשקים כאלו. כדי לבחור את הפתרון הנכון, נצטרך להגדיר את הדרישות שלנו מכל אחד מהממשקים האלו. 

  • דרישות מערכת - בנוסף להגדרות של היכולות והשימושים של המערכת, יש גם לא מעט הגדרות כלליות של הדרישות שלנו מהמערכת. רמות המתיחה של המערכת ב SECURITY, SCALABILITY, UPTIME, יכולים לשנות לחלוטין את מורכבות הפיתוח של המוצר שלנו. ננסה להבין מה באמת אנחנו צריכים בשלב הראשון ומה אפשר לדחות לשלבים הבאים.

 

מה נעשה:

  • נכתוב את האפיון של המערכת, 

  • נחלק את הדרישות לגרסאות.

 

בסוף היחידה הזאת יהיה לך את חלק הדרישות מקצועי ל MVP של מסמך האפיון

יחידה שלישית - מסכים ו UX (מפגשים 4,5)

icon-G.png

ביחידה זאת נתמקד בעיצוב המסכים של האפליקציה או התוכנה

המסכים הם הממשק של המערכת מול המשמשים. עיצוב נכון לא רק מאפשר למשתמשים לעבוד מול המוצר שלנו. הוא גם קובע כמה פשוט יהיה להשתמש בה, ובתכלס כמה המשתמשים ירצו לעבוד איתה וכמה הם יתמידו בכך.

כיום אי אפשר להפריז בחשיבות העיצוב על הצלחת מוצר. 

 

ביחידה זאת נלמד יותר לעומק איך לבנות עיצוב נכון, ולקשר אותו לאפיון שכבר בנינו.

 

מה נלמד:

מה זה UX' UI ואיך מתכננים UX טוב :

  •  נבין את עקרונות העיצוב הנכון, איך הוא מתקשר לפלטפורמה שהמשתמשים עובדים בה. ואיך אפשר לעצב בצורה שתקל ותעזור למשתמש. אנחנו נתמקד בחלק ה UX.

  • סביבות עבודה ל WIREFRAMING - נלמד מה זה WIREFRAMING ואיך בונים בעזרת כלים חינמיים או אחרים את הבסיס למסכים שאתם צריכים באפליקציה שלכם בצורה שתקל על הממשק עם המפתחים והמעצבים.

  • תרשימי זרימה של שימוש במערכת - כדי להבטיח את חווית העבודה של המשתמשים נדרשת לעיתים קרובות בניית תהליך העבודה של המשתמש במערכת. התרשימים האלה מבטיחים שכל האפשרויות נתמכות, ונוחות לשימוש של המשתמשים. נלמד לעבוד עם כלים שיעזרו לך לבנות את ה CUSTOMER JOURNEY

 

מה נעשה:

  • נבנה את תרשימי הזרימה של המשתמשים, ואת כל התבניות של המסכים של המערכת בעזרת הכלים שלמדנו, ונחבר אותם לאפיון שהכנו ביחידה הקודמת. 

 

בסוף הפרק הזה יהיה בידינו האפיון המלא הראשוני של ה MVP שלנו.

האפיון עוד ישתנה בהמשך, אבל זה הבסיס שאיתו נתחיל לעבוד מול גופי הפיתוח.

יחידה רביעית - עבודה מול גוף הפיתוח (מפגש 6)

business-model-erez.png
הפיכת האפיון להצעת עבודה
האפיון שהכנו הוא הבסיס לעבודה מול גופי הפיתוח. בעזרתו נוכל לקבל הערכות על עלויות וזמני הפיתוח של ה MVP שלנו. 
אבל, וזה אבל מאוד חשוב:
חייבים להקשיב ולעבוד בצמוד עם גוף הפיתוח, כדי להבטיח שאין עבודה מיותרת או לא ברורה. כי בדיוק במקומות האלה מתחילות לצוץ הבעיות. 
 
מה נלמד:
  • איך לעבור עם האפיון מול גוף הפיתוח - גם אנשי המוצר המנוסים והוותיקים ביותר שוגים לפעמים ולא ברורים עד הסוף לפיתוח. חשוב: בכל אפיון נשארות נקודות לא ברורות שיכולות להעלות את עלות הפיתוח בצורה משמעותית. פה נלמד איך לעבוד נכון מול גוף הפיתוח כדי לקבל הערכות ריאליות, ולצמצם את העלויות.
  • איך לבחור גוף פיתוח - למי שאין גוף פיתוח בתוך המיזם, יש הרבה פעמים צורך לבחור חברת פיתוח חיצונית. זאת משימה לא פשוטה. כדי לעשות את זה נכון, נלמד איך לעשות BID בקרב חברות פיתוח ולעבוד מולן כדי לבחור את החברה המתאימה ביותר לצרכים שלנו. 
  • איך עובדים עם מפתחים - השיעור אחרון בקורס יעסוק באיך לעבוד עם גוף פיתוח. בין אם זה תהליך פנימי או חיצוני, עבודה מסודרת מול גוף הפיתוח יכולה למנוע המון טעויות ועלויות מיותרות בזמן והכסף. נבין איך לפרק את האייפון לספרינטים, ואיך לוודא בסוף כל שלב שהתוצאה שהתקבלה היא מה שתוכנן. 
 
בסוף היחידה הזאת כבר יהיה לך אפיון גמור כולל תרשימי זרימה של המשתמשים, ורשימת מסכים שתואמת בדיוק את שאר ההגדרות. 
בנוסף, יהיה לך כבר את הידע איך לשתף את האפיון עם גופי פיתוח כדי  לכייל אותו באופן סופי מול הפיתוח. 

בסוף הקורס הזה יהיו לך:

תמונה ברורה של המוצר שיקדם את המיזם שלך קדימה

מסמך דרישות מפורט של ה MVP 

 והערכות מדויקות של עלויות ה MVP שלך

ומכאן הדרך לפיתוח ה MVP כבר הרבה יותר קצרה

Gradient

שאלות שנשאלנו על התהליך

האם הסדנא מתאימה לכל יזם ומיזם?

הסדנא מיודעת לכל יזם שרוצה לפתח את המוצר הראשוני שלו וצריך להכין להם תכנון ואפיון מקצועיים. הסדנא מתמקדת באפיון מוצרי תכנה ואפליקציות, אבל גם יזמים עם מוצרי חמרה-תוכנה יכולים להשתלב. במקרה כזה מומלץ להתייעץ לפני ההרשמה.

האם צריכים איש טכנולוגיה בסדנא?

הסדנא מתמקדת באפיון הפונקציונאלי של המוצר, ולא במימוש הטכנולוגי. אין צורך ברקע טכנולוגי או אנשי טכנולוגיה בצוות. במהלך הסדנא נעמוד על ההבדלים בין פיתוח פנימי לבין פיתוח במיקור חוץ. 

מי מכין את המסמכים, אנחנו או אתם?

מדובר בסדנא ייעודית ליזמים שרוצים לקחת על עצמם את תפקיד האחראי על המוצר במיזם. היזם הוא זה שכותב את המסמכים. אבל הוא מתבסס על הידע שנלמד בתהליך, וכמובן בעזרת הליווי הצמוד שיסופק ליזמים בתוך התהליך. כל יזם מקבל שעתיים של ליווי פרטני במהלך התהליך 

 

האם הסדנא מיועדת לאדם אחד מהצוות?

בד"כ בצוות מסודר אחד היזמים לוקח על עצמו את תפקיד מנהל המוצר של המיזם והוא זה שיעשה את העבודה בפועל. באם עוד לא החלטתם מי יהיה האדם הזה או שאתם רוצים שכולם ישפיעו על אפיון המוצר, יש אפשרות לעשות את זה כעבודה משותפת. יש תוספת קטנה על התשלום אם אדם נוסף מהמיזם מצטרף.

ואם זה לא מתאים לי?

אנחנו מעוניינים לעבוד רק עם יזמים שרואים איך הם נתרמים מהתהליך, ומבינים את הערך שלו. ולכן יש לנו מנגנון אחריות. אם בסוף השעור הראשון תגיע למסקנה שזה לא הקורס בשבילך, תוכל לפרוש מהקורס. במקרה כזה הוא תשלם רק על העלות של השעור (הפרטים נמצאים במידע על הקורס).

Marble Surface

מי אנחנו?

MVP HOUSE הוא סטודיו שמתמחה בעבודה עם יזמים וחברות המפתחות תוכנות ואפליקציות חדשניות ויחודיות. ההתמחות שלנו היא בהפיכת רעיון מצוין למוצר מנצח. המיקוד שלנו הוא בעבודה עם יזמים וחברות סטארטאפ המוגבלות בתקציב וצריכות להביא מוצר מעולה בזמן קצר ומחיר נמוך.

את MVP HOUSE הקים ומנהל ארז פייגנברג. יזם ואיש הייטק מזה שנים רבות. ארז עסק בניהול מוצר במגוון חברות שונות בישראל ובעולם. בשנים האחרונות התחיל ארז להתמקד בעבודה עם סטארטאפים ויזמים, והבין שתהליכים רבים שנעשים בעולם ההיטק לא מתאימים ליזמים במיזמים צעירים. מתוך ההבנה הזאת התפתחה ב MPV HOUSE מתודולוגיה מסודרת שמלמדת יזמים איך להיות מנהלי המוצר של המיזם שלהם בצורה אופטמלית. התכנית ממקדת את היזמים לעשות רק את מה שבאמת חייבים בשלבים המוקדמים כדי לפתח במהירות האפשרית ובעלויות הכי נמוכות את ה MVP של החברה. וזאת בלי לדלג על שום שלב קריטי בתהליך התכנון והאפיון של המוצר. 

הפרטים הטכניים

מתי?

שישה מפגשים של פעם בשבוע, בימי שלישי בבוקר בין השעות 13:00 -9:30
החל מ 13.6.21. 

לכל מיזם יהיה גם ליווי אישי של שעתיים במהלך הקורס. לליווי האישי היזמים יגיעו עד שעה לפני או אחרי המפגש בתאום אישי 

 

כמה?

המחיר הרגיל של הקורס הינו 5,500 שח + מע"מ. והוא כולל את חומרי הקורס, וליווי אישי של שעתיים לכל מיזם. 

היות שזאת הפעם הראשונה שהקורס נעשה בישראל, הקורס מוצע ל 7 הנרשמים הראשונים בסכום של 3,500 + מע"מ, ובתנאי שיסכימו ל MVP HOUSE לפרסם את המשוב שלהם על הקורס (ללא ציון שם מלא)

 

כדאי לדעת כי כתיבת PRD מקצועי על ידי מנהל מוצר בעל ניסיון, מתחילה בסכומים העולים על 10,000ש"ח, ועולה במהירות לעשרות אלפי שקלים כתלות במורכבות המוצר. 

הרשמה וביטול

מאחר ומספר המקומות מוגבל ניתן להודיע על ביטול עד 14 ימי עבודה ממועד המפגש הראשון, ולקבל החזר מלא, למעט דמי הרשמה של 250 ש"ח.

ביטול לאחר מועד זה יחויב ב 50% מעלות הקורס.

מדיניות אחריות 

במקרה של מימוש אחריות עקב חוסר שביעות רצון ניתן לממש עד סוף השעור הראשון. ותקבל החזר על הקורס, למעט השתתפות בשעור הראשון בסך 500 ש"ח + 250ש"ח דמי הרשמה (לפני מע"מ)

נשמע מעניין?  שים ♥

מדובר בתהליך מורכב ואינטנסיבי, אשר לא מתאים לכל יזם או מיזם. אנו נותנים תמיכה מלאה וליווי צמוד, אבל כדי להפיק מהתהליך יש צורך במיזם שכבר עשה דרך, ובצוות שמוכן להקדיש את הזמן והמאמץ כדי להפיק מהקורס את מלוא התועלת. 

ולכן הקבלה לתהליך מותנית בשיחת בירור ותיאום ציפיות מדוייק ביננו.

איך מתקדמים מכאן? 

מתחילים במילוי שאלון למטה, אחר כך נתאם איתך שיחה ונחליט איך מתקדמים משם

Wave

השאלון למתעניינים

מספר המקומות בקורס מוגבל, ואנחנו מעוניינים לצרף לקורס רק יזמים שיוכלו להיתרם ממנו בצורה מלאה. אנא מלאו את השאלון כדי שנבדוק אם אתם מתאימים לקורס 

bottom of page